29 desember 2013

FINNBIFF - God mektig reinsdyrgryte !!

Finnbiff eller reinskav er egentlig ikke en matrett i seg selv, men en ingrediens som består av strimla reinkjøtt. Man kan således hevde at finnbiff som rett kan lages på en rekke ulike måter, 
så lenge hovedingrediensen er strimla reinkjøtt som stekes.

Trolig er finnbiff en urgammel måte å tilberede reinkjøtt på. 
Strimlingen av kjøttet har gjort behovet for mørning mindre, og er trolig en direkte årsak. 
En annen årsak til strimlig kan være hurtigere tørking og salting. 
Gjennom å strimle kjøttet ble det også lettere å ta i bruk mer nøyaktige porsjoner senere.

Du trenger til 4 personer:
  • 500 g reinskav
  • 1 stk løk
  • 4 stk gulrøtter
  • 600 g potet
  • 4 skiver bacon
  • 100 g champignon 
  • 3 dl crème fraîche 
  • 4 stk einebær
  • 40 g brunost
  • 1 dl kraftig kjøttkraft, 1 dl vann + 1/2 beger Knorr Fond"DuChef"
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Finhakk løken og skjær baconet i små biter.
  2. Ha løk, bacon og kjøtt i en kjele, som tåler høy varme.
  3. Stek til løken er gyllen på middels svak varme.
  4. Skrell og skjær poteter og gulrøtter i store terninger.
  5. Skjær soppen i skiver.
  6. Tilsett poteter, gulrøtter og sopp og la det steke i ytterligere 5 minutter.
  7. Ha i crème fraîche, hakket brunost, kjøttkraft og knust einebær.
  8. La det koke til potetene er møre.
  9. Smak til med salt og pepper.
Dryss over : «ein liiiiten persilledusk på toppen» a la Ingrid Espeli og server med rørt tyttebær ♫

Enkel hyttedessert :
Ananas, bringebær, mager kesam med vanilje og litt flytende honning, pyntet med sitronmelisse


Det fins viktigere ting i livet enn å øke farten !
(Mahatma Gandhi)

Granbu på Budor ☼

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF