06 november 2013

Reke bruschetta med sitron & -fennikelsalat !


Frisk og godt lite måltid ♫♫
Server gjerne en skive til forrett, spis den til en god lunch eller kveldsmat.
Denne retten smaker helt nydelig, god saltsmak fra rekene passer perfekt til frisk fennikel med sitron.

Smårett til 2 - eller forrett til 4 personer:
  • 1 fennikel, i tynne skiver, ta vare på det grønne "gresset"
  • 1 toppet ss grovhakket dill
  • Skall og saft av ½ sitron, pluss båter til servering
  • 1 ss olivenolje
  • 4 skiver rustikk grovt brød
  • ½ fedd hvitløk
  • 200 g skrelte reker
  • 1 håndfull ruccola
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Kok vann i en kjele og tilsett fennikel i skiver, kok i 3 minutter.
  3. La dem renne godt av, tilsett fennikel "gresset", dill, sitronskall og sitronsaft, samt 2 ts olivenolje.
  4. Pensle brødet med gjenværende olje. 
  5. Stek brødet i en varm stekepanne og stek på begge sider til de er godt stekte, eller enda enklere rist brødene i en brødrister på relativt sterk varme.
  6. Gni den ene siden av hver skive med hvitløk.
  7. Legg på fennikelsalat.
  8. Topp med reker og ruccola, server med en sitronbåt


Fra barnemunn:
Maten går sakte gjennom rørene i halsen til den treffer magen. Der tar den seg en matpause.
Godteri går fortere, fordi det er mye glattere 😊

Av og til er det viktig å lufte maten litt.
Det lukter ikke alltid like godt 😊



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF