17 november 2013

Karbonader med cajun poteter, ovnsbakte grønnsaker og sjysaus ✿⊱╮✿⊱╮


Cajuner er en etnisk gruppe som lever i delstaten Louisiana i USA.
De er opprinnelig fransktalende, mens det i nyere tid foregår et språkbytte til engelsk.
Denne folkegruppen har hatt en stor innflytelse på Louisianas kultur.

Cajunmaten er særlig kjent for sin enkle og landlige mat som tar utgangspunkt i de råvarene som var tilgjengelig. Eksempler på kjente matretter er Jambalaya og Gumbo, og sterke sauser som tabascosaus og andre sauser basert på chilipepper.


Til 6 porsjoner trenger du:
Cajun poteter
  • 10-12 poteter skåret i båter
  • 1 stk sitron i båter
  • 2 stk rødløk i båter
  • 4 stk laurbærblad
  • 3 ss sitronsaft
  • 4 ss vann
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ts hvitløk, Gourmet Garden
  • Salt og pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss rød chili i ringer
  • 1 ts tørket provencekrydder
  • 4 ss olivenolje
Sånn gjør du:
  1. Legg potetbåtene i en langpanne sammen med sitronbåtene, rødløk og laurbær.
  2. Bland sitronsaft, vann, olje og tomatpuré i en liten bolle.
  3. Tilsett krydder og urter og bland godt sammen.
  4. Vend inn krydderblandingen i langpannen med poteter, sitron og løk slik at alt blir godt blandet.
  5. Stekes på 200 grader i ca 40 minutter.
  6. Vend på potetene under stekingen.
  7. Fjern sitronbåtene før servering.
Karbonader
  • 1,2 kg karbonadedeig
  • 1 egg
  • 2 ss potetmel
  • 1 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  2. Bland alt godt sammen.
  3. Form dem til store karbonader, de minsker ca. 25% under stekning, så du kan gjerne forme dem litt store.
  4. Stek karbonadene på middels høy varme, ca. 3 minutter på hver side.
  5. Etterstekes ca. 10 minutter på svak varme, til de er gjennomstekt.
  6. Steker du mange, kan du ettersteke dem i en ildfastform med folie over, nederst i stekeovnen under potetene.
Grønnsaker
  • Vårløk
  • Paprika
  • Gulrøtter
  • Squash
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Før du steker karbonadene gjør du i stand de ovnsbakte grønnsakene.
  2. Drypp over litt olje, salt og pepper.
  3. Sett de inn i ovnen 20 minutter etter potetene ble satt inn.
  4. Stekes på 200 grader i 20 minutter, sammen med potetene.
Sjysaus
  • 5 dl vann og 1 beger Maggi FondCups (oksebuljong)
  • 1,5 ss maizena
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts provencekrydder
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Sånn gjør du:

  1. Kok opp kjøttkraft.
  2. Tilsett maizena utrørt i litt kaldt vann.
  3. Tilsett soyasaus og provencekrydder.
  4. Smak til med salt og pepper.

Poteter 
Grønnsaker 


Ingredienser 

 ღ☺☼ God Middag  ღ☺☼

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF