22 november 2013

Brun saus c",)


OPPSKRIFT til  4-6 porsjoner:
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft *
  • 2 ts soyasaus gjerne soppsoya eller en mørk soyasaus
  • 1 laurbærblad
  • Salt og pepper
  • 1 dråpe sukkerkulør, hvis nødvendig
  • (Løk)
* Hvis du har stekt stek bruker du sjyen. Hvis du ikke har stekesjy bruker du 5 dl vann
og kjøttfond. Du får kjøpt mye god kjøttfond, som smaker mye bedre enn buljongterninger.
  1. Smelt smør, tilsett mel og brun melblandingen over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  2. Spe med kraft, litt og litt om gangen.
  3. Tilsett soyasaus og laurbærblad og la sausen trekke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
Hvis du vil ha brun saus med løk, så steker du løken og tilsetter den i kjelen sammen med soyasausen.

Oppskriften på BRUN SAUS finner du også på Coop EXTRA sine sider, her.



Kjøtt i mørke - Sosekjøtt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF