16 oktober 2013

Spicy kyllinglår med hotte poteter c",)


Food for youngsters c",) "SAMMA DET"
Hvor mange ganger har jeg ikke hørt: "Hva skal vi ha til middag ?"

Men hvis jeg spør: "Hva vil du ha til middag ?"
Får jeg som regel svaret: "Samma det"

- Så dette ble dagens: "samma det" 
med fryste kyllinglår, det er ikke hver dag middagen er planlagt dagen før serru !

Kyllinglår:
  • 6 stk rå fryste kyllinglår
  • 6 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 1 ss sweet chilisaus
  • 3 ss tomatpuré
  • Revet skall av 1 sitron
Fremgangsmåte:
  1. Bland soyasaus, honning, chilisaus, tomatpuré og revet sitronskall i en bolle og rør det godt sammen. 
  2. Pensle kyllingen med marinaden.
  3. Stekes i ovnen ca. 60 minutter ved 180 grader. 

Ovnsbakte poteter:
  • Mandelpoteter
  • Solsikkeolje
  • Krydder
Sånn gjør du det:
  1. Vask og del potetene. Skjær de opp i båter.
  2. Hell over litt olje, salt, pepper, paprikakrydder, grillkrydder.
  3. Bland sammen og stek i stekeovn sammen med kyllinglårene, de siste 30 minuttene.

Serveres med salat og ovnsbakte mandelpoteter & BBQ-saus.


Hvis du ønsker og lage BBQ Saus selv, er det oppskrift på den her : BBQ Saus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF