01 oktober 2013

Smörgåstårta med roastbiff ♫♪ ♫♪


Nydelig smørbrødkake, som kan serveres når du får gjester på besøk.

Passer godt når du vil ha litt ekstra på kakebordet når du skal feire bursdager, flott 17 mai-mat og den er ypperlig og servere som 'natt/kveldsmat' på nyttårsaften ♫

Kaken kan du lage god til i forveien og oppbevare den i kjøleskapet frem til servering.

Til 8 porsjoner:
Brød:
  • 6 skiver grovt brød
  • 12 skiver loff  
Leverposteifyll:
  • 200 g leverpostei
  • 1 dl kesam
  • 1 dl sylteagurk, hakket  
Baconfyll:
  • 150 g bacon, hakket
  • 1 dl rødløk, hakket
  • 1 dl majones
  • 1 dl kesam
Rundt smørbrødkaken:
  • 1 pk kremost naturell (200g)
  • 4 ss majones
  • 1 ts karri
  • 1 ts paprika
  • 2 ss sitronsaft
Garnityr:
  • 16 skiver roastbiff
  • Rødløk
  • Sylteagurk
  • Cherrytomat
  • Salat til pynt

1.
Bland kesam og leverpostei til en glatt røre og bland inn hakket sylteagurk.
Smak til med salt og kvernet pepper.
 
2.
Sprøstek bacon og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Avkjøl helt. Bland med hakket rødløk, majones og kesam.
Smak til med salt, kvernet pepper.

3.
Bland sammen alle ingrediensene til ostekremen på toppen.
Forbered garnityret og legg det klart.

4.
Legg 6 skiver loff, uten skorpe tett sammen på ett stort fat.
Fordel baconfyllet over skivene.
Legg de grove brødskivene over.
Smør på leverposteifyllet.
Legg på et nytt lag loff.
Dekk kaken på toppen og sidene med ostekremen.
 
5.
Klem fast salatblader i et pent mønster rundt hele kanten, og legg litt salat på toppen.
Legg på roastbiff i et pent mønster på toppen av kaken.
Pynt med sylteagurk, tomat, tynne skiver rødløk og friske urter.

Kos dere -og ha en nydelig aften  ♫♪
Vil du ha smørbrødkake med reker, kreps og laks, finner du oppskrift her : Smørbrødkake
  

♫♪ ♫♪ ♫♪ ♫♪ ♫♪ ♫♪

Det passer godt med en god lett italiensk rødvin:
 Boroli Barbera d'Alba 2011 kom i Vinmonopolets hyller i september 2013.
Boroli Barbera d´Alba 2011

Plommer og urter på duft med hint av pepper.
Saftig og lett frukt på smak med lett tørre tanniner.

 
  • Farge: Mørk intens farge.
  • Lukt: Lukt av blomster, kirsebær og bjørnebær.
  • Smak: Rund og velbalansert.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Lam og sau   Storfe  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Alba
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 2,00 g/l Syre: 6,10 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres

  •  
    

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF