20 oktober 2013

Egg Benedict ღ


Ristet brød med kalkunkorv, posjert egg, babyspinat, dill og hollandaisesaus.
Passer utmerket til sen helgefrokost eller lunch !
Spis & Nyt

Til 2 porsjoner:
  • 2 skiver brød
  • Smør
  • 2 egg
  • Eddik
  • Babyspinat
  • Falukorv av kalkun
  • Dill
  • Salt
  • Pepper
  • Eddik
  • Hollandaisesaus *
 
Egg:
Kok opp 1 liter vann, tilsett 4ss eddik og 1 ts salt.
Knekk eggene i en øse (ett og ett om gangen),
Legg eggene forsiktig ned i kjelen, vannet skal ikke koke når du tar eggene i.
Rør forsiktig rundt så eggehviten samler seg rundt plommen.
Posjeres i ca. 5 minutter, kommer ann på størrelsen på egget c",)
 


Hollandaisesaus:
  • 2 eggeplommer
  • 75 g godt smør
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt

Smelt smøret til sausen.
Ha eggeplommene i liten kjele.
Tilsett sitronsaft og litt salt.
Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret.

Rist brød i en brødrister, smør på ett lag godt smør, 
legg på spinat, kalkunskinke, posjert egg, hollandaisesaus
og ett lite dryss dill ღ☼

God søndagsfrokost !! Ha en fin dag ;)

Her er en annen versjon, med gressløk og uten spinat c",)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF