11 oktober 2013

Dronning Maud fromasj ((♥))


Denne uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906.
Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. 
I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet 
- og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn 💕

Den kan serveres i porsjonsglass eller i en dessertbolle.
Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

Du trenger:
  • ½ plate dronningsjokolade
  • 3 gelatinplater
  • 3 eggeplommer
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • ½ dl portvin
  • ½ dl kokende vann
Sånn gjør du:
  1. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. 
  2. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til lett krem.
  3. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ½ dl kokende vann. 
  4. La gelatinvannet kjølne litt ned før du tilsetter portvinen. 
  5. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører. 
  6. Vend så forsiktig inn kremen.
  7. Riv sjokoladen.
  8. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjokolade på toppen. 
  9. La desserten stivne i kjøleskapet før servering.
Graham's Late Bottled Vintage 2008
Portvin

  • Farge: Mørk rød.
  • Lukt: Sval aroma av modne mørke bær, morell og rosin, streif av krydder og sjokolade. (2007)
  • Smak: Rik, sødmefull og fint balansert. Fast litt krydderpreget ettersmak.
  • Passer til: Dessert, kake, frukt   Ost  
  • Land/distrikt: Portugal, Douro, Øvrige
  • Årgang: 2008
  • Råstoff: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão
  • Metode: Temperaturkontrollert gjæring i ståltanker. 4-5 års fatlagring.
  • Innhold: Alkohol 20,00%Sukker: 101,50 g/l Syre: 4,40 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF