03 oktober 2013

Crème Brûlée ♥


Crème Brûlée er en kjent Fransk dessert -og betyr brent fløte.
Desserten er veldig enkel å lage, men den bør lages dagen før servering, så den må planlegges litt.

Den er silkemyk og har en herlig, knasende karamellisert topping.
Dette er min manns favoritt dessert 💕

Du trenger til 8 porsjoner:
  • 5 dl kremfløte
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 3 egg, hele
  • 3 eggeplommer
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl demerasukker, til topping
Sånn gjør du:
  1. Ha fløte, melk og sukker i en kjele.
  2. Skrap frøene av vaniljestangen og ta frøene i blandingen. 
  3. Varm blandingen i 3-5 minutter på svak varme.
  4. La det ikke koke.
  5. Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen noe.
  6. Pisk sammen eggene og eggeplommer og hell den forsiktig i den lunkne blandingen.
  7. Hell blandingen i 8 små ildfaste former.
  8. Stek formene i vannbad på 150 grader i ca 30-40 minutter.
  9. Vannet halveis opp på formene.
  10. La de hvile til de er kalde, gjerne natta over i kjøleskapet.
Dryss brunt sukker over bruleene og sett formene under grillen og stek til de er gyllent,
1-2 minutter på 275 grader eller bruk en Creme Brulee brenner.


Livet 

Livet står ikke i skyggen 

og venter på deg

Det møter deg midt i fjeset...

utfordrer deg

med sitt krevende ansikt



Det er lett å se til siden

eller skyve livet foran seg
dytte din selvtråkkede sti
fremover

Ta livet i armen!
vandre med det
møt tiden med gjenkjennende nikk
og uventet interesse

Bli kjent med
ditt eget liv
og mulighetene det gir deg
da alt ble tatt fra deg.

Livet står ikke i skyggen
Og du skal ikke stå
I skyggen av livet
Det er ditt
Dine muligheter

Rett ved din side
Minner om tap
Du må ta med
Men bringer med seg viktig byrde.

Takknemligheten
For det du
Fremdeles har

-nybrottsarbeid-

Toril Ingeborg Nybrott


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF