24 september 2013

Panna cotta med bringebærcouli ✿


Dette er en av min favoritter 🌿

Deilig myk panna cotta -eller kokt fløte, som det egentlig betyr, toppet med fløyelsmyk og syrlig, men samtidig søt bringebærcouli !

Denne kan du lage dagen før den skal serveres, oppbevares i kjøleskap frem til servering.

Til 6 personer:
Panna cotta:
  • 4 stk gelatinplater
  • 2 stk  vaniljestang
  • 7 ½ dl  kremfløte
  • 2 ½ dl  sukker
Bringebærcouli:
  • 300 g frosne bringebær
  • 150 g melis
  • 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
  2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. 
  4. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. 
  5. Hell blandingen i seks små former eller glass.
  6. Avkjøl minst 3 timer før servering.
  7. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF