03 september 2013

Ovnsbakt torsk med poteter, sjalottløk, tomat, oliven & basilikum ✿✿✿


Dette kan vel kalles : "Hverdags'bacalao" for folk i farta
Bacalao er en av mine favoritter, men det tar tid og vanne ut klippfisken.
Da er denne ovnsretten en god erstatning !
   
Ingredienser til 3-4 porsjoner:
  • 600 g torskefilet 
  • 400 g potet 
Saus:
  • 2 stk sjalottløk 
  • 1 ss hvitløk (Gourmet Garden) eller 3 fedd
  • 0,5 dl olivenolje 
  • 1 ts tomatpuré 
  • 400 g hermetiske grovhakkede tomater
  • 20 stk oliven
  • 0,5 ts kajennepepper 
  • 1 dl basilikum, frisk 
  • Salt og pepper
  1. Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver. 
  2. Surr i olivenolje til løken er myk.
  3. Rør inn tomatpuré og la den surre godt. 
  4. Tilsett hermetiske tomater og oliven.
  5. La sausen koke i 5 minutter.
  6. Smak til med kajennepepper, salt og pepper.
  7. Vend inn basilikumblader.
  8. Skjær torskefileten i biter.
  9. Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.
  10. Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form. 
  11. Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter på 180 grader.

Serveres med hvitløksbaguetter ⊱╮⊱╮

Nyt dagen  Den kommer ikke i reprise !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF