19 september 2013

Laksepai med røkelaks ღ☼


Kjempegod pai med både fersk og røkt laks !
Spis & Nyt !

Til 4-6 porsjoner:
Paibunn:

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann
  1. Smuldre smør og mel.
  2. Tilsett 2 ss kaldt vann og elt deigen til alt er blandet og deigen myk og smidig.
  3. La stå i ca. 1 time i kjøleskapet.
  4. Kjevle ut deigen og legg i en paiform, som dekker hele formen.
  5. Prikk bunnen med gaffel og skjær bort det overflødige rundt kantene.
  6. Forstek bunnen nederst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Paifyll:
  • 150 g røkelaks
  • 400 g fersk laksefilet i biter
  • 1-2 purre i ringer
  • 4 egg
  • 4 dl fløte
  • 1 ss smør til steking
  • 4 ss hakket dill
  • Salt og pepper
  1. Stek purren i litt smør i ca. 20 minutter til den blir mør.
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Fordel purre, fersk og røkt laks i biter, i bunnen av paideigen.
  4. Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og dill i en bolle og hell det over laksen.
  5. Sett formen i ovnen og la den steke på 200 grader i ca. 40 minutter.
Serveres med en god salat


~~ Noen ganger.. er det bedre..
å få høre det vi trenger å bli fortalt..
enn det vi håper noen skal si.. ~~ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF