17 september 2013

Hvitvinsdampet torskeloins med safransaus ◠‿◠✿


Loin er populært kalt fiskens indrefilet !
Loin er filet av ryggen, kun det tykkeste saftigste og beste kjøttet på fisken, skinn og benfri!
Snadder ✿


Oppskrift til 4 porsjoner:
Torskeloins:
  • 800 g torskeloin                    
  • 2 ts salt 
  • 1 dl  vann 
  • 1 dl  hvitvin             
  • 0,5 stk  sitron             
  1. Sett stekeovn på 200 grader.
  2. Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 20 minutter.
  3. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
  4. Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitron, og ha i torskestykkene.
  5. La fisken trekke i ca. 7 minutter.
  6. Ta stykkene opp, legg dem på et fat, dekk med aluminiumsfolie og hold de varme i stekeovn, mens du lager sausen.
  7. Ta vare på kokekraften.
Saus:
  • Kokekraft
  • 2 dl  kremfløte
  • Salt                      
  • 0,5 g  safran
  1. Sil kokekraften, tilsett kremfløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 minutter.
  2. Rør inn safran og smak til med salt.

Server torsken i sausen med poteter og grønnsaker ved siden av.
"Man er kommet på gale veier" sa torsken, den ble halt om bord ◠‿◠

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF