09 august 2013

Ravioli med skalldyr & blåskjell !


Denne retten er laget med hjemmelaget pasta.
Jeg hadde ingen pastamaskin, men kjevlet den ut.
Det gikk ganske så greit, men med en pastamaskin kan du lage raviolien litt tynnere.

Ravioli kommer fra det italienske ordet riavvolgere, som betyr 'å pakke inn'.
Ravioli lages ved å kjevle en tynn pastadeig, så legges en skje ønsket fyll oppå, før et nytt lag tynn pastadeig legges oppå der igjen. Det hele limes sammen med sammenpisket egg.

Denne raviolien er fylt med reker og krabbe, og serveres med blåskjell 🌿
Smaken på retten ble helt fantastisk !
Spis & Nyt !

Pastadeig
  • 4 hele egg
  • 300 g hvetemel
  • 180 g durumhvete
  • 1 1/2 ts olivenolje
  • 1 1/2 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene i en bakebolle og kna deigen godt sammen.
  2. Legg deigen i plast og legg den i kjøleskapet i ett par timer eller natten over.
  Pastafyll
  • 3 ss smør
  • 2 ss hakket sjalottløk
  • 2 hakkede hvitløkbåter
  • 150 g renset krabbekjøtt
  • 150 g rensede reker (hakket)
  • 2 ss klippet dill
  • 1 ss gressløk
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Fres løk og hvitløk i panne med smør.                               
  2. Tilsett dill, gressløk og la det surre litt sammen.
  3. Ha i krabbekjøtt, reker og bland alt godt sammen.
  4. Smak til med salt og pepper.
Tilberedning av ravioli:
  1. Kjelve ut pastadeig. 
  2. Stikk ut rundinger med ett glass.
  3. Pensle med sammenvispet egg og legg fyll på ene halvdelen.
  4. Brett den andre over. Press godt sammen langs kantene.
  5. Kokes i lettsaltet vann med litt olje ett par minutter.
Pastasaus
  • 3 ss smør
  • 3 ss hakket sjalottløk
  • 1 ts hvitløk presset eller hakket hvitløk
  • 1/2 dl tørr hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 100 g usaltet smør
  • Salt
  • Pepper
  • Litt gurkemeie
Sånn gjør du:
  1. Fres hakket løk og hvitløk. 
  2. Tilsett hvitvin og kok opp.
  3. Pisk inn små terninger av smøret og tilsett fløten.
  4. La det koke opp igjen og få koke litt sammen.
  5. Tilsett litt gurkemeie, for fargens skyld.
Blåskjell
  • 1 kg blåskjell
  • 1 sjalottløk
  • 1/2 rød chili
  • Olje
  • 1 dl hvitvin
Sånn gjør du:
  1. Fres sjalottløk sammen med chili i litt olje. 
  2. Tilsett hvitvin og renset og kontrollert blåskjell.
  3. Damp under lokk til skjellene åpner, seg 5-7 minutter.
Ha ravioli i dype tallerkener.
Hell over saus og legg på reker og blåskjell.

Denne retten snek seg frem til 1 plass i
pastautfordringen hos Matbloggsentralen (nedlagt i 2016) i november 2013 !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF