20 august 2013

Peppersaus ღ☼


Oppskrift på tre gode peppersauser !

Nr. 1 er en flambert peppersaus med cognac.

Nr. 2 er med grønnsaker og masse sort pepper, den skal koke i 20 minutter.

Nr. 3 er med grønn eller syltet pepper og soyasaus, skal kokes i 5 minutter.

Vegansk grønn peppersaus, finner du oppskrift på 👉 her !

Godt og enkelt 

Peppersaus 1:
  • 1 ss hel pepper
  • 5-10 cl cognac
  • 3 dl fløte
  • Salt
  • Sukkerkulør
  • 2 ss smør
Sånn gjør du:
  1. Knus pepperkornene grovt i en morter.
  2. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne og 'stek' pepperet til det begynner å dampe.
  3. Tilsett cognacen og sett fyr på den med en lang fyrstikk.
  4. La det brenne ut.
  5. Tilsett fløte og la det koke inn til det blir tykt.
  6. Smak til med salt.
  7. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge.
  8. Nå kan du gjerne helle sausen over i en liten kjele og sette den til side.
  9. Rett før servering varmer du den opp og rører inn smøret.

Peppersaus 2 :
  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • 2 Vårløk
  • 5 dl vann + 1 beger FondCups kjøttbuljong
  • Salt
  • 4 ss svart pepper
  • ca. 3 ss Creme fraiche
  • Sukkerkulør
Sånn gjør du:
  1. Kutt grønnsakene og fres de i en gryte med olje, salt  og mye pepper.
  2. Tilsett oksekraft, la det koke i ca. 20 minutter.
  3. Sil sausen.
  4. Tilsett creme fraiche og la det koke til passe konsistens.
  5. Juster fargen med en dråpe sukkerkulør.

Peppersaus 3:
  • 4 dl kjøttkraft
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss grønn pepper, frisk eller 1 ts syltet pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss soyasaus, gjerne en mørk tykk utgave
  • Litt salt, smak på sausen først for soyasausen er veldig salt.
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft, eller litt vann.
  2. Kok opp resten av kraften og visp i jevningen.
  3. Tilsett pepper og la sausen koke minst 5 minutter.
  4. Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt.

Vegansk grønn peppersaus ! Oppskrift 👉 her


Indrefilet surret i spekeskinke, med peppersaus nr. 3 Oppskrift her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF